Uredništvo

Nives Sovič
Glavna in odgovorna urednica
Pri reviji Panika sodelujem, odkar sem v prvem letniku na en jesenski dan v večernih urah prihitela na sestanek in prestopila prag skoraj popolnoma zapolnjene kavarne v bližini faksa. Že od samega začetka se mi je Panika zdela dobra investicija mojega časa; zdelo se mi je namreč pomembno, da obstaja medij razširanja informacij, v katerem se lahko študentje psihologije izražamo. Svojega mnenja do danes nisem spremenila. Prav zaradi tega pa mi revija tudi toliko pomeni in pri njej še vedno sodelujem.

 


 

Sara Pavlović
Pomožna urednica in urednica področja socialna psihologija
Sem študentka psihologije, v prostem času pa ogromno pišem – pišem pesmi in pa blog o dobri in zanimivi hrani, zato lahko pri meni vedno najdete kar veliko število slaščic. Najbolj me veseli potovati po svetu in tako priti v stik z novimi jeziki, kulturami, navadami, z drugačno hrano, drugačnim načinom razmišljanja, z veseljem pa si tudi ogledam kakšno dobro razstavo sodobne ali moderne umetnosti.

 


Sabina Kopar
Pomožna urednica


 

Nejc Ašič
Urednik področja socialna psihologija
Sebe opisati je vedno najtežje. Mogoče celo huje kot poslušati druge, kako opisujejo tebe. Je pa mogoče edini podatek o sebi, ki bi ga lahko podal kot relevantnega za opis “mene” pri delovni skupini Panika znotraj društva študentov psihologije, ta, da je bila beseda vedno moja dobra prijateljica. In zato nekako tudi rad pišem, poslušam, kreiram z njo … Predvsem je dober občutek, ko z besedo opišeš tisto, kar se opisati ne da – pa se to redko zgodi. Marsikatere stvari se pač ne da ubesediti. No, upam, da bomo lahko pri snovanju bodočih edicij Panike karseda veliko pojavov v našem (ne)lepem svetu, v katerem živimo, ubesedili. Sam se bom trudil pri tem pomagati.

 


 

Zarja Golouh
Urednica razvojno-pedagoškega področja
Sem študentka psihologije na FF v Ljubljani. Svoje absolventsko leto na dodiplomski stopnji izkoriščam za nabiranje novih izkušenj in sodelovanje pri kar nekaj prostovoljskih aktivnostih v okviru različnih projektov. Sem tudi avtorica priročnika za učenje z naslovom (M)UČENJE ALI KAKO PREŽIVETI V ŠOLI. Rada poslušam in berem zgodbe in razmišljanja različnih ljudi. Kadar imam čas, rada ustvarjam (rišem, oblikujem, pišem). Področje psihologije me zanima zato, ker želim razumeti ljudi, naša vedenja, misli, čustva. Verjamem, da lahko nekatera znanja, ki vodijo do tega razumevanja, pomagajo tudi drugim, zato menim, da jih je pomembno deliti. Prav zaradi tega mi veliko pomeni, da lahko sodelujem pri ustvarjanju revije Panika.

 


 

Nina Stanojević
Urednica kognitivnega področja
Sem Nina in sem trenutno absolventka dodiplomskega študija psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Moj velik interes je raziskovanje učinkov psihedeličnih substanc na psihično blagostanje posameznice_ka. Prosti čas rada namenim jogijski praksi in preživljanju časa v naravi. Zavzemam se za to, da bi bila družba bolj zelena in manj stigmatizirajoča. Najbolje se počutim v vodi in moja ne-tako-skrita užitka sta planiranje in organizacija vsega, kar se lahko splanira in organizira. No, včasih mi uspe tudi kaj spontano napisati.

 


 

Aleksandra Angelsky
Urednica področja klinična psihologija
Pripravljeno nalivno pero in prazen list, mačke, knjige, dobra glasba, kitara in zgodovina sestavljajo moje ogrodje in viharno dušo. Rada se zazrem v neznano, rada odkrijem vse, česar se ostali bojijo in rada spregovorim o vsem, o čemer si ostali ne upajo slišati.

Kot je rekla Anna Frank: “Who would ever think that so much went on in the soul of a young girl?”

 


 

Tina Vardič
Članica delovne skupine
Sem študentka drugega letnika druge stopnje psihologije in torej počasi že zaključujem s študijem. Znotraj psihologije me zlasti zanima klinična psihologija, znotraj te bi rada tudi nadaljevala poklicno pot. Moje zanimanje prav tako zelo pritegne socialna psihologija in osebnost. Sem dinamična in odprta, zanima me veliko in se zato vedno rada naučim česa novega, pa naj bo to nov tuji jezik ali origami.


 

Kristina Rakinić
Članica delovne skupine
Sem Kristina Rakinić, študentka 3. letnika psihologije. Znotraj psihologije me najbolj zanima socialna in pedagoška psihologija, pri slednji me še posebej pritegne vprašanje vključevanja umetnosti in kulture v sam pedagoški proces. Vodim jezikovne tečaje nemščine, v prostem času rada obiščem dobro gledališko predstavo ali koncert.

“Ne pišem, da učim,
marveč da vzbujam tudi Vam misli.”

[Srečko Kosovel]

 

Vita Ornik
Lektorica in članica delovne skupine
Znotraj psihologije se najbolj zanimam za socialno in pedagoško psihologijo, vendar pa se ne omejujem le na ti dve področji, ampak rada pokukam še kam drugam. Izven psihologije pa največ časa posvečam zdravi prehrani in športu, veliko časa posvetim tudi razmišljanju in delovanju v smeri čim manjšega negativnega vpliva na naš planet. Že od malega sem rada brala in se preizkušala v pisanju pesmi, od tod pa izvira tudi moja ljubezen do slovenščine.


Iris Cilenšek
Članica delovne skupine


Teja Gale
Članica delovne skupine


Maša Milovič
Članica delovne skupine