Natečaj 2018

PAN!KA: NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM IN ZGODBO

Pravijo, da je jesen čas za pisanje, globlje čustvovanje, malce otožnosti, melanholije, kreative … Dejstvo pa je tudi, da je jesen za nas, študentke in študente, tisti čas, ko na novo zagrizemo v novo študijsko leto ter se prepustimo navalu vseh obveznosti, ki nam iz dneva v dan, iz tedna v teden ne pustijo dihati. Vsega se v okviru Društva študentov psihologije Slovenije – revije PAN!KA, dobro zavedamo, zato razpisujemo literarno-pesniški natečaj.

Ker vemo, da je med študentkami in študenti veliko pesnic, pesnikov, ter hkrati tudi veliko tistih, ki svoja razmišljanja poglabljajo v obliki kratkih zgodb, tudi v angleščini, razpisujemo v okviru natečaja štiri kategorije:

najboljša pesem v slovenščini,
najboljša pesem v angleščini,
najboljša kratka zgodba v slovenščini,
najboljša kratka zgodba v angleščini.

(Žirija si pridržuje pravico do spremembe ali preoblikovanja katere izmed kategorij.)

Na natečaju lahko sodelujete študentje iz vseh oddelkov, fakultet in univerz v Sloveniji. Svoje pesmi in zgodbe nam pošljite na elektronski naslov – revija.panika@gmail.com, najkasneje do začetka zimskega izpitnega obdobja – do 19. januarja 2018 do polnoči. Pošljete nam lahko največ tri pesmi in tri kratke zgodbe, s tem, da so kratke zgodbe omejene na največ 5500 znakov s presledki (to je približno 2 A4 strani). Vsi prispevki bodo s strani strokovne komisije ocenjeni anonimno, sodelujoče pa prosimo, da ob prijavi opozorijo če oz. kje so bila poslana dela že objavljena (če je možno, naj prilepijo povezavo do medija ali objave, ali pa ime medija). Nato bomo v drugi polovici februarja na prijetnem dogodku podelili nagrade za vsako kategorijo. Več o dogodku izveste kmalu.

Naj bo letošnja jesen in zgodnja zima polna ustvarjanja, zlivanja tenkočutnih misli na papir – oz. na tipkovnico – in mogoče ravno ti, ki to bereš, osvojiš nagrado za najboljšo pesem ali kratko zgodbo. Si upaš? Mi te opogumljamo, da poskusi.