»Zdelo se nam je, da študentje potrebujejo prvi učbenik psihologije osebnosti«

Verjetno se lahko vsi strinjamo, da je psihologija osebnosti ena izmed najbolj temeljnih področij psihologije. Tako se je v lanskem koledarskem letu številnim monografijam na področju osebnosti pridružil še učbenik z naslovom Temeljni vidiki osebnosti. O njem smo povprašali tudi eno izmed avtoric, prof. dr. Andrejo Avsec, ki nam je v kratkem intervjuju predstavila namen, s katerim so se s kolegicami odločile napisati nov učbenik na tem področju.

Eksperiment vsakdanje banalnosti

Pri predmetu Sociologija vsakdanjega življenja (štud. leto 2015/16) smo morali izvesti t. i. krizni eksperiment – kršenje ene izmed norm. Kljub banalnemu prototipu kriznega eksperimenta se mi je ob pisanju samoreflesije nabralo nekaj misli, ki mogoče komu dajo za misliti.

Psihologija in televizija? Redkost, pravilo ali trend sodobnega časa?

Ustvarjalci revije Panika so se sestali z mag. Martina Peštaj, ki je že 16 let zaposlena na Televiziji Slovenija in kjer trenutno dela kot urednica Otroškega in mladinskega programa. V prijetnem ambientu v enem izmed ljubljanskih lokalov je zaupala marsikaj zanimivega iz ozadja ustvarjanja oddaj za otroke, povedala, kako je možen spoj psihologije in televizije ter podala nekaj nasvetov za vse, ki jih medijska psihologija zanima.